Αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης ξεκινούν εκ νέου πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

Αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης ξεκινούν εκ νέου πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

Πτήσεις με μικρότερη συχνότητα, σε σχέση με τα δρομολόγια πριν την έναρξη του πολέμου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης ξεκινούν εκ νέου πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, ενώ ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς έχει πλέον μπει στον τέταρτο μήνα.

Η Air France σκοπεύει να ξεκινήσει εκ νέου τις πτήσεις της μεταξύ Παρισιού (από το αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ) και Τελ Αβίβ. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 24 Ιανουαρίου με τρία δρομολόγια την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική αεροπορική εταιρία.

H Air France είχε αναστείλει τα δρομολόγιά της μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα πτήσεων θα είναι πολύ πιο περιορισμένο σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν από την 7η Οκτωβρίου (δηλαδή δύο καθημερινές συνδέσεις με μεγάλα αεροσκάφη Airbus A350).

Η Air France διαβεβαιώνει ότι «παρακολουθεί συνεχώς τις γεωπολιτικές εξελίξεις στις περιοχές που εξυπηρετεί και στις οποίες πετούν τα αεροσκάφη της προκειμένου να εγγυάται το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων».

Από την πλευρά της, η Transavia, η θυγατρική χαμηλού κόστους του ομίλου Air France-KLM, η οποία είχε επίσης αναστείλει τις συνδέσεις της, «επεξεργάζεται επί του παρόντος» το πρόγραμμά της για την επανάληψη των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ από τις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα το βράδυ εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο γερμανικός όμιλος Lufthansa είχε προαναγγείλει πως από τις αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει και αυτός πτήσεις προς το Ισραήλ.

Οι αεροπορικές εταιρίες του ομίλου θα προσφέρουν από τις 8 Ιανουαρίου συνολικά 20 συνδέσεις την εβδομάδα από και προς το Τελ Αβίβ, στο 30% του κανονικού προγράμματος, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία, στην οποία ανήκουν οι αυστριακές αερογραμμές Austrian Airlines και η ελβετική SWISS, στις 15 Δεκεμβρίου.

Πολλές ακόμη αεροπορικές εταιρίες σταμάτησαν να πετούν προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τις ρουκέτες που εκτοξεύονταν από τη Γάζα, κυρίως προς την περιοχή του Τελ Αβίβ.

Οι ισραηλινές αερογραμμές El Al από την πλευρά τους συνέχισαν τις πτήσεις τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT