ΗΠΑ: Ο Κρις Κρίστι αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Ο Κρις Κρίστι αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικανών

Επρόκειτο για τον μοναδικό υποψήφιο που επέκρινε σταθερά τον Ντόναλντ Τραμπ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρις Κρίστι, ο μοναδικός υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών που επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να επαμφοτερίζει, αλλά βρισκόταν πολύ πίσω στις προθέσεις ψήφου κατά δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως εγκαταλείπει την κούρσα, μερικά 24ωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία, στην Αϊόβα, που θα ανοίξει τον «χορό» μιας εκστρατείας στην οποία ο τέως πρόεδρος έχει δεσπόζουσα θέση και πελώριο προβάδισμα.

«Αναστέλλω την εκστρατεία μου για την προεδρία των ΗΠΑ» είπε σε υποστηρικτές του στη Γουίνταμ, στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ. Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, 61 ετών, ήταν άλλοτε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, όμως στην τρέχουσα εκστρατεία καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό και ανέντιμο.

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 ο Κρίστι είχε ηττηθεί κατά κράτος και είχε αργότερα πάρει το μέρος του Τραμπ, το 2020 εγκατέλειψε οριστικά τη στήριξη στον τέως πρόεδρο. «Ο Ντόναλντ Τραμπ μάς διαίρεσε και μας έκανε μικρότερους. Eστρεψε τον έναν ενάντια στον άλλον. Κάθε ημέρα, μια ομάδα επιτίθεται σε μια άλλη», είχε δηλώσει στην ομιλία με την οποία ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του, αποκαλώντας τότε τον Τραμπ ένα «μοναχικό εγωιστή εθισμένο στον καθρέφτη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT