Τραμπ: Η στάση μας στο ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά της Ευρώπης

Τραμπ: Η στάση μας στο ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά της Ευρώπης

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι γνωρίζει ποιον θέλει για αντιπρόεδρό του

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι γνωρίζει ποιον θέλει για αντιπρόεδρό του στην κούρσα του 2024 για την προεδρία και ότι η αφοσίωσή του στη συμμαχία του ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφέρονται οι Ευρωπαίοι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρωτοπόρος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ ρωτήθηκε από παρουσιαστές σε ζωντανή συζήτηση του συντηρητικού αμερικανικού δικτύου Fox News για τη στάση του στο ΝΑΤΟ – μια ερώτηση που ακολούθησε την αποκάλυψη, χθες, ότι ο Τραμπ είπε σε κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ ήταν πρόεδρος, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βοηθούσαν ποτέ την Ευρώπη εάν δεχόταν επίθεση.

«Εξαρτάται αν μας συμπεριφέρονται σωστά» είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δέσμευσή του στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. «Κοιτάξτε, το ΝΑΤΟ εκμεταλλεύτηκε τη χώρα μας. Οι ευρωπαϊκές χώρες το εκμεταλλεύτηκαν» ισχυρίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας από το 2017 έως το 2021, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκρούστηκε επανειλημμένα με παραδοσιακούς συμμάχους σχετικά με τις εμπορικές και αμυντικές δαπάνες.

Ρωτήθηκε ακόμη ποιον σκέπτεται να προτείνει για υποψήφιο αντιπρόεδρο.

«Δεν μπορώ να σας το πω πραγματικά. Θέλω να πω ότι ξέρω ποιος θα είναι» είπε ο Τραμπ στη συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων στο Ντε Μόιν της Αϊόβα, πέντε ημέρες πριν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη υποψηφίων της πολιτείας.

Ακολούθως, όταν ρωτήθηκε εάν θα ήταν ανοιχτός στην αποκατάσταση των σχέσεών του με οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του στη διαδικασία του κόμματος, απάντησε: «Ω, σίγουρα, θα το κάνω».

Οι εικασίες για υποψηφιότητα επικεντρώθηκαν εν μέρει στην Ελίζ Στέφανι, σύμμαχο του Τραμπ και τέταρτη τη τάξει Ρεπουμπλικανή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και στη Νίκι Χέιλι, σημερινή ανθυποψήφιά του, η οποία ήταν πρέσβης στον ΟΗΕ από το 2017-18 κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT