Συρία: Το ISIS πίσω από πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο

Συρία: Το ISIS πίσω από πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο

Η αιματηρή επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης σημειώθηκε στην Παλμύρα

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο στην Παλμύρα της Συρίας, ανέφερε σήμερα η τζιχαντιστική οργάνωση με ανάρτηση στο Telegram.

Το συριακό υπουργείο Aμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οκτώ στρατιώτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν και 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο στην αρχαία πόλη Παλμύρα.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 14 μαχητές που πολεμούσαν υπέρ του συριακού καθεστώτος σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε στρατιωτικό λεωφορείο στην έρημο.

Το ISIS πρόσφατα ενέτεινε τις επιθέσεις του στη Συρία εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, ιδιαίτερα από την έρημο απ’ όπου οι τζιχανtιστές υποχώρησαν μετά την απώλεια το 2019 των τεράστιων εδαφών που είχαν καταλάβει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT