Σβεν-Γκόραν Ερικσον: «Στην καλύτερη περίπτωση έχω έναν χρόνο ζωής»

Σβεν-Γκόραν Ερικσον: «Στην καλύτερη περίπτωση έχω έναν χρόνο ζωής»

Στην αποκάλυψη ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο και ότι έχει έναν χρόνο ζωής «στην καλύτερη περίπτωση», προχώρησε ο 75χρονος Σουηδός προπονητής

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αποκάλυψη ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο και ότι έχει ένα χρόνο ζωής «στην καλύτερη περίπτωση», προχώρησε ο διεθνής Σουηδός προπονητής Σβεν-Γκόραν Ερικσον.

Μιλώντας στο σουηδικό ραδιόφωνο P1, ο 75χρονος προπονητής δήλωσε πως «θα αντισταθεί όσο περισσότερο μπορεί». «Εχω μια ασθένεια που είναι σοβαρή. Στην καλύτερη περίπτωση ένα χρόνο, στη χειρότερη έχω πολύ λιγότερο. Είναι αδύνατο να πω ακριβώς, οπότε είναι καλύτερα να μην το σκέφτομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε, έμαθε για τον καρκίνο «πριν από σχεδόν ένα χρόνο», ενώ προβλήματα υγείας τον οδήγησαν να παραιτηθεί από τη θέση του αθλητικού διευθυντή στη σουηδική ομάδα Karlstad, πριν από 11 μήνες.

«Ζω μια φυσιολογική ζωή», δήλωσε στην εκπομπή Sporting Witness του BBC. «Δε μένω μέσα στο νοσοκομείο, πηγαίνω πού και πού για μια επίσκεψη, αλλά ζω στο σπίτι μου και έχω τους φίλους μου. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όλη η οικογένεια ήταν εδώ».

Περιγράφοντας την καθημερινότητά του, ο Ερικσον εξηγεί πως προσπαθεί να γυμνάζεται όσο μπορεί περισσότερο. «Οταν μαθαίνεις κάτι τέτοιο, εκτιμάς την κάθε μέρα και είσαι χαρούμενος όταν ξυπνάς το πρωί και νιώθεις καλά, οπότε αυτό κάνω».

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα περιστατικά που αποκάλυψαν τον καρκίνο. «Νόμιζα ότι ήμουν απολύτως υγιής, ωστόσο, ξαφνικά έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό, κατέρρευσα και τα παιδιά μου με πήγαν στο νοσοκομείο. Υστερα από μία ημέρα εξέτασης μου είπαν ότι αντιμετώπισα πέντε μικρά εγκεφαλικά επεισόδια», αναφέρει. «Μου είπαν “κανένα πρόβλημα, θα αναρρώσεις 100% από αυτό”, το χειρότερο όμως είναι ότι μου είπαν πως έχω καρκίνο τον οποίο δεν μπορούν να χειρουργήσουν».

«Θα μου δώσουν αγωγή και φάρμακα για να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Εχω αυτή τη διάγνωση και δεν μπορούν να με χειρουργήσουν, δυστυχώς».

Τη συμπαράσταση στη μάχη του Σουηδού προπονητή εξέφρασε, μέσω του X, η εθνική ομάδα της Αγγλίας. «Στέλνουμε την αγάπη μας, Σβεν», ανέφερε το μήνυμα. Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας Γουέιν Ρούνεϊ ανέφερε: «Θλιβερά νέα σήμερα το πρωί. Οι σκέψεις είναι με τον Σβεν-Γκόραν Ερικσον και την οικογένειά του. Ενας λαμπρός προπονητής και ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αγαπημένος και σεβαστός από όλους. Είμαστε όλοι μαζί σου Σβεν, συνέχισε να αγωνίζεσαι».

Επισημαίνεται πως ο Ερικσον ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με την Ντέγκερφορς το 1977, πριν μεταπηδήσει στη σουηδική Γκέτεμποργκ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, δύο κύπελλα Σουηδίας και το Κύπελλο UEFA του 1981.

Στη συνέχεια, ανέλαβε δύο φορές καθήκοντα στην πορτογαλική Μπενφίκα, καθώς και στις ιταλικές Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Λάτσιο, όπου κατέκτησε επτά τρόπαια, μεταξύ των οποίων τον τίτλο της Serie A, δύο Κύπελλα Ιταλίας και το Κύπελλο UEFA.

Ο 75χρονος Σουηδός ήταν επίσης ο πρώτος ξένος προπονητής που ανέλαβε την ομάδα της Αγγλίας και την οδήγησε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 και το 2006 καθώς και στο Euro 2004.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT