Λευκός Οίκος: Η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία έχει σταματήσει

Λευκός Οίκος: Η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία έχει σταματήσει

«Η βοήθεια που παρείχαμε έχει πλέον σταματήσει», είπε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική βοήθεια προς την εμπόλεμη Ουκρανία έχει σταματήσει, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον για το πακέτο βοήθειας. 

«Η βοήθεια που παρείχαμε έχει πλέον σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Η είδηση γίνεται την ίδια μέρα που ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκτίμησε ότι η Ρωσία θέλει να προβεί σε «τακτικές προελάσεις» στο μέτωπο πριν τις ρωσικές εκλογές την άνοιξη. Επίσης, ανέφερε ότι η Μόσχα ετοιμάζει «μια πιο μεγάλης κλίμακας επίθεση στη συνέχεια». 

Χθες, μιλώντας από τη Λιθουανία ο Ζελένσκι μίλησε για τους «δισταγμούς» της Δύσης όσον αφορά την παροχή βοήθειας προς τη χώρα του: «Κάποιες φορές, οι δισταγμοί εταίρων αναφορικά με την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ενισχύουν τη θρασύτητα και την ισχύ της Ρωσίας».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT