Χούθι: Πέντε νεκροί από τα πλήγματα

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι πέντε μέλη τους σκοτώθηκαν και άλλα έξι τραυματίστηκαν κατά τη στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ και Βρετανίας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι πέντε μέλη τους σκοτώθηκαν και άλλα έξι τραυματίστηκαν κατά τη στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ και Βρετανίας.

Ο στρατιωτικός τους εκπρόσωπος Γιαχία Σαρί ανακοίνωσε ότι συνολικά σημειώθηκαν 73 επιθέσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, χαρακτήρισε τις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας «κατάφωρη πράξη επιθετικότητας».

Οι αντιδράσεις των ναυτιλιακών εταιρειών

Nαυτιλιακές εταιρείες χαιρέτισαν «τα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα». Εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Hapag Lloyd δήλωσε ότι «καλωσορίζει τα μέτρα που καθιστούν το πέρασμα από την Ερυθρά Θάλασσα ασφαλές και πάλι», σύμφωνα με το Reuters.

Ο δανικός ναυτιλιακός κολοσσός Maersk ανακοίνωσε ότι ελπίζει πως η αυξημένη ασφάλεια θα συμβάλλει ώστε το θαλάσσιο εμπόριο να διέλθει ξανά μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT