Κίνα: Nεκροί και αγνοούμενοι από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Κίνα: Nεκροί και αγνοούμενοι από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Από τους 45 εργαζόμενους που βρίσκονταν στο ορυχείο, οκτώ είναι νεκροί και 15 αγνοούνται, ενώ οι ομάδες διασωστών έχουν επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους 22, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 15 παραμένουν αγνοούμενοι έπειτα από δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή σε ανθρακωρυχείο στην πόλη Πινγκντινγσχάν, στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το δυστύχημα συνέβη στις 2:55 μ.μ. (τοπική ώρα), έπειτα από έκρηξη στο ορυχείο, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία Pingdingshan Tianan Coal Mining.

Σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, από τους 45 εργαζόμενους που βρίσκονταν στο ορυχείο, οκτώ είναι νεκροί και 15 αγνοούνται, ενώ οι ομάδες διασωστών έχουν έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους 22.

«Συνολικά 425 άνθρωποι εργάζονταν κάτω από τη γη όταν συνέβη το δυστύχημα και 380 από αυτούς έχουν ανασυρθεί», ανέφερε το δημοσίευμα του Xinhua.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ υπό διερεύνηση παραμένουν και οι αιτίες του δυστυχήματος.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT