Ιράν: «Η επίθεση στους Χούθι τροφοδοτεί την αστάθεια στην περιοχή»

Ιράν: «Η επίθεση στους Χούθι τροφοδοτεί την αστάθεια στην περιοχή»

O Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν επαίνεσε τις ενέργειες των προσκείμενων στην Τεχεράνη ανταρτών και προέτρεψε τις ΗΠΑ να τερματίσουν την αμέριστη υποστήριξή τους προς το Ισραήλ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ΗΠΑ και Βρετανία, κατά των Χούθι στην Υεμένη, καταδίκασε την Παρασκευή το Ιράν, προειδοποιώντας ότι θα τροφοδοτήσουν την «ανασφάλεια και την αστάθεια» στην περιοχή, όπως ανέφεραν ιρανικά κρατικά ΜΜΕ.

«Καταδικάζουμε έντονα τις στρατιωτικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο σε αρκετές πόλεις στην Υεμένη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Νασέρ Κανανί.

Οπως ανέφερε, «οι επιθέσεις αυτές αποτελούν σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Υεμένης καθώς και παραβίαση των διεθνών νόμων».

Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν επαίνεσε τις ενέργειες των προσκείμενων στην Τεχεράνη ανταρτών, εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι η δράση τους υποστηρίζει την ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές. Προέτρεψε δε τις Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν την αμέριστη υποστήριξή τους προς το Ισραήλ.

«Η δράση της Υεμένης για την… αντιμετώπιση της γενοκτονίας που επιχειρεί το ισραηλινό καθεστώς είναι αξιοθαύμαστη. Η Σαναά συμμορφώνεται αυστηρά με την ασφάλεια στη θάλασσα», έγραψε ο Αμιραμπντολαχιάν στην πλατφόρμα X.

«Αντί να επιτεθεί στην Υεμένη, ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να σταματήσει αμέσως την ολοκληρωτική στρατιωτική συνεργασία και συνεργασία σε θέματα ασφάλειας με το Τελ Αβίβ, εναντίον του λαού της Γάζας και της Δυτικής Οχθης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή», συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT