ΟΗΕ: «Αφόρητη» η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από 100 ημέρες πολέμου

ΟΗΕ: «Αφόρητη» η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από 100 ημέρες πολέμου

Αυτό που περνά ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας «είναι αφόρητο» καθώς δίνει «μάχη ενάντια στον χρόνο, ενάντια στην πείνα», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Φιλίπ Λαζαρινί.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο αριθμός των θανάτων σε τόσο μεγάλη κλίμακα, η καταστροφή και ο πόνος των 100 ημερών» από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα είναι «μια κηλίδα για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί.

«Έχουν περάσει εκατό ημέρες από τότε που ξεκίνησε αυτός ο καταστροφικός πόλεμος, σκοτώνοντας και εκτοπίζοντας ανθρώπους στη Γάζα, μετά από τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς και άλλων οργανώσεων εναντίον του λαού στο Ισραήλ. Ήταν εκατό μέρες κακουχιών και αγωνίας για τους ομήρους και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο Φιλίπ Λαζαρινί σε ανακοίνωσή του.

Αυτό που περνά ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας «είναι αφόρητο» καθώς δίνει «μάχη ενάντια στον χρόνο, ενάντια στην πείνα», υπογράμμισε ο ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Η κατάσταση για τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως αποκαρδιωτική. Θα χρειαστούν χρόνια για να θεραπευτεί μια ολόκληρη γενιά τραυματισμένων παιδιών», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι 146 εργαζόμενοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Λαζαρινί ζήτησε οι στρατιωτικές συγκρούσεις να μείνουν μακριά από νοσοκομεία και από τις εγκαταστάσεις της UNRWA. Αυτές οι υποδομές «δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται από κανένα μέρος για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT