Ταϊβάν: Μήνυμα στο Πεκίνο «να σεβαστεί τα αποτελέσματα των εκλογών»

Ταϊβάν: Μήνυμα στο Πεκίνο «να σεβαστεί τα αποτελέσματα των εκλογών»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ταϊβάν κάλεσε την ηγεσία της Κίνας «να σεβαστεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών» που κέρδισε χθες Σάββατο ο Λάι Τσινγκ-τε, ο οποίος υποσχέθηκε να προστατεύσει τη νήσο από «τις απειλές και τους εκφοβισμούς» του Πεκίνου.

«Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρχές του Πεκίνου να σεβαστούν τα αποτελέσματα των εκλογών, να αποδεχθούν την πραγματικότητα και να σταματήσουν να καταπιέζουν την Ταϊβάν», αναφέρει η ανακοίνωση του ταϊβανέζικου υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάι Τσινγκ-τε πανηγύρισε χθες την εκλογική νίκη του αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Πεκίνου, το οποίο παρουσίασε ως «αυταρχικό» και το κατηγόρησε πως «επιχείρησε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Η Ταϊβάν είναι η Ταϊβάν της Κίνας […] H ανεξαρτησία της Ταϊβάν είναι ασύμβατη με την ειρήνη στο Στενό της Ταϊβάν και αντίκειται στα συμφέροντα και στην ευδαιμονία του λαού της Ταϊβάν», έσπευσε να υπενθυμίσει από την πλευρά του, μέσω ανακοινώσεων, το Πεκίνο, «απαντώντας» στις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου. 

Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα «δεν πρόκειται να εμποδίσει την αναπόφευκτη επανένωση με την Κίνα», δήλωσε ο Τσεν Μπινχουά, εκπρόσωπος του κινεζικού γραφείου που είναι αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ταϊβάν.

Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT