Ισραήλ: Δύο νεκροί από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραήλ: Δύο νεκροί από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Μια 76χρονη γυναίκα και ο 40χρονος γιος της σκοτώθηκαν από αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε το βόρειο Ισραήλ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια 76χρονη γυναίκα και ο 40χρονος γιος της σκοτώθηκαν από αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε το βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, την Κυριακή, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι ο πύραυλος έπληξε μια οικία προκαλώντας θύματα, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά, έπειτα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πυροδοτώντας μια σύγκρουση που επεκτάθηκε σε όλη την περιοχή και σηματοδοτώντας την πιο σοβαρή αντιπαράθεσή τους από τον πόλεμο του 2006.

Νωρίτερα την Κυριακή το Ισραήλ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν τέσσερις μαχητές που διείσδυσαν στη χώρα από τον Λίβανο. Αξιωματούχος των IDF δήλωσε πως ήταν οπλισμένοι με τουφέκια, αντιαρματικούς πυραύλους, χειροβομβίδες και RPG.

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε την Κυριακή «θέσεις της Χεζμπολάχ» στον Λίβανο, ανέφεραν ακόμη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες υπογράμμισαν πως «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας από κάθε απειλή».

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε έξι επιθέσεις στο Ισραήλ, εκ των οποίων μία είχε αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες στη μεθοριακή πόλη Κφαρ Γιουβάλ.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT