Ρεπουμπλικανοί: Ολα έτοιμα για τις προκριματικές στην Αϊόβα – Μεγάλο προβάδισμα Τραμπ

Ρεπουμπλικανοί: Ολα έτοιμα για τις προκριματικές στην Αϊόβα – Μεγάλο προβάδισμα Τραμπ

Η διαδικασία εκλογής του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου με τις προκριματικές στην Αϊόβα, ενώ στις 23 Ιανουαρίου ακολουθεί το Νιου Χάμσαϊρ.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πολιτεία της Αϊόβα βρέθηκαν την Κυριακή οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα, μία ημέρα πριν από την πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι της Νίκι Χέιλι και του Ρον Ντε Σάντις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης των Des Moines Register και NBC News που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48% και η Χέιλι ακολουθεί με 20%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Ρον Ντε Σάντις με 16%.

Μια νίκη στην Αϊόβα πρόκειται να εδραιώσει τη θέση του Τραμπ ως επικρατέστερου.

Από την πλευρά του, ο Ντε Σάντις, που μετρά απώλειες σε δημοσκοπήσεις, προέτρεψε τους υποστηρικτές του να αψηφήσουν το κρύο λέγοντας πως η ψήφος τους θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αν ο καιρός οδηγήσει σε σημαντικά χαμηλότερη προσέλευση.

«Λέμε στους υποστηρικτές μας: Βγείτε έξω, φέρτε φίλους και συγγενείς. Αυτό θα έχει μεγάλη απήχηση», δήλωσε στην εκπομπή State of the Union του CNN.

Ρεπουμπλικανοί: Ολα έτοιμα για τις προκριματικές στην Αϊόβα – Μεγάλο προβάδισμα Τραμπ-1
AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

«Προηγούμαστε κατά πολύ σε όλες τις δημοσκοπήσεις και πρέπει να βγείτε από τα σπίτια σας», είπε ο Τραμπ στους οπαδούς του. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα για τον Νοέμβριο».

Οι Ντε Σάντις και Χέιλι έχουν ανάγκη να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα στις προκριματικές στην Αϊόβα, ώστε να μπορέσουν να κρατηθούν με αξιώσεις στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα και να λάβουν ώθηση ενόψει των επόμενων προκριματικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 23 Ιανουαρίου στο Νιου Χάμσαϊρ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT