Αμερικανικές εκλογές: Ελον Μασκ υπέρ Βίβεκ Ραμασουάμι

Αμερικανικές εκλογές: Ελον Μασκ υπέρ Βίβεκ Ραμασουάμι

Τη στήριξή του στο απόλυτο αουτσάιντερ της προκριματικής ψηφοφορίας εξέφρασε ο Ελον Μασκ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξή του στο απόλυτο αουτσάιντερ της προκριματικής ψηφοφορίας σήμερα Δευτέρα των Ρεπουμπλικανών στην Αϊόβα, Βίβεκ Ραμασουάμι, εξέφρασε ο Ελον Μασκ την Κυριακή το βράδυ, προβλέποντας «έκπληξη».

Ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε ότι έχει πολλά κοινά με τον υποψήφιο που είναι επιχειρηματίας στον τομέα της βιοτεχνολογίας και προέβλεψε ότι θα τα πάει πάρα πολύ καλά στην πρώτη εκλογική διαδικασία σε αμερικανική πολιτεία για την επιλογή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι ο Βίβεκ θα ξεπεράσει κατά πολύ τις δημοσκοπήσεις όταν καταμετρηθούν οι ψήφοι» ανέφερε ο Ε. Μασκ, απαντώντας σε ένα κοινό βίντεο του Fox News σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά του Ραμασουάμι στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Μασκ έγραψε επίσης την Κυριακή: «Νομίζω ότι έχεις δίκιο» απαντώντας σε έναν χρήστη X που δημοσίευσε: «Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή τη Δευτέρα ο @VivekGRamaswamy θα σοκάρει τον κόσμο. Αυτό θα είναι μια μεγάλη νίκη για τη χώρα».

Ο κ. Μασκ απάντησε επίσης «Ναι» όταν άλλος χρήστης ρώτησε «Εμπιστεύεστε τον Βίβεκ Ραμασουάμι;»

Βεβαίως οι προσδοκίες για τον κ. Ραμασουάμι είναι χαμηλές. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Σάφοκ, το 54% των 500 πιθανών Ρεπουμπλικανών συμμετεχόντων επέλεξαν τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως τον προτιμώμενο υποψήφιο, έναντι 20% για την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι, 13% για τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις και μόλις 6% για τον Ραμασουάμι.

Ο κ. Ραμασουάμι έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα τον Τραμπ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας και έχει πει ότι θα τον συγχωρήσει εάν εκλεγεί. Το σχέδιό του φαίνεται να στηρίζεται στο ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των διαφόρων νομικών δυσκολιών του, οπότε ο κ. Ραμασουάμι ελπίζει να… κληρονομήσει τις ψήφους του.

Ο κ. Ραμασουάμι δημοσίευσε μία φωτογραφία του στο X το Σάββατο με έξι οπαδούς του να φορούν μπλουζάκια από την εκστρατεία του που έγραφε «Save Trump, Vote Vivek». Αυτά τα μπλουζάκια φέρονται να έχουν ενοχλήσει την πλευρά Τραμπ.

Ο ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κρις Λα Σιβίτα, απάντησε στην ανάρτηση αποκαλώντας τον κ. Ραμασουάμι «νούμερο 1 απάτη» της εκστρατείας, προσθέτοντας ότι «ο Τραμπ δεν χρειάζεται σωτηρία».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μασκ, ο οποίος τον Αύγουστο υποστήριξε τον Ραμασουάμι για να γίνει αντιπρόεδρος, σημείωσε ότι ο υποψήφιος αυτός φαινόταν να είχε περισσότερες συναντήσεις με τους κατοίκους της Αϊοβά παρά με τους αντιπάλους του. «Η δύναμη μιας ακραίας εργασιακής ηθικής», έγραψε, «συνήθως υποτιμάται».

Πηγή: CNN, Fortune

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT