Το Ισραήλ περιμένει την ανακοίνωση της Χαμάς για τρεις ομήρους

Το Ισραήλ περιμένει την ανακοίνωση της Χαμάς για τρεις ομήρους

Περίπου οι μισοί από τους 240 ομήρους που συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της βραχύβιας εκεχειρίας του Νοεμβρίου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, χθες Κυριακή, που δείχνει τρεις Ισραηλινούς ομήρους, τους οποίους κρατά στη Γάζα, και κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει την εναέρια και τη χερσαία επίθεσή της εάν θέλει να επιτύχει την απελευθέρωσή τους.

Στο βίντεο, διάρκειας 37 δευτερολέπτων, εμφανίζονται η Νόα Αργκαμανί, 26 ετών, ο Γιόσι Σαραμπί, 53 ετών, και ο Ιτάι Σβίρσκι, 38 ετών.

Το βίντεο καταλήγει με το μήνυμα: «Αύριο (Δευτέρα) θα σας ενημερώσουμε για την τύχη τους».

Περίπου οι μισοί από τους 240 ομήρους που συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της βραχύβιας εκεχειρίας του Νοεμβρίου. Ωστόσο, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι άλλοι 132 παραμένουν στη Γάζα, ενώ 25 έχουν πεθάνει σε αιχμαλωσία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιδρομές στη Γάζα μέχρι να πετύχει πλήρη νίκη επί της Χαμάς, καθώς και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν στόχους σε Νότο, Βορρά και Κέντρο στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, ενώ αναμενόταν ανακοίνωση της Χαμάς για την τύχη των τριών Ισραηλινών ομήρων.

Δώδεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σπίτι στην πόλη της Γάζας στον Βορρά, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Η μεγαλύτερη νότια πόλη του παλαιστινιακού θυλάκου, Χαν Γιουνίς, βομβαρδίστηκε επίσης από ισραηλινά άρματα μάχης.

Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων SAFA, που συνδέεται με τη Χαμάς, ανέφερε σφοδρές συγκρούσεις της Χαμάς με ισραηλινές δυνάμεις στη Χαν Γιουνίς, ενώ ισραηλινά μπαράζ επιθέσεων αναφέρθηκαν κοντά σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην κεντρική Γάζα.

Εν τω μεταξύ, οι διακοπές στις επικοινωνίες συνεχίστηκαν στον στενό παράκτιο θύλακο για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει σε πιο στοχευμένες επιχειρήσεις εναντίον ηγετών και θέσεων της Χαμάς στον Νότο.

Σχεδόν δύο εκατ. εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στον Νότο, αντιμετωπίζοντας την απειλή της πείνας και των ασθενειών εξαιτίας των χρόνιων ελλείψεων σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT