Τουρκικά ΜΜΕ: Θα απελαθεί ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους»

Τουρκικά ΜΜΕ: Θα απελαθεί ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απελαύνεται από την Τουρκία, έως ότου δικαστεί, ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής Σαγκίβ Γεχεζκέλ, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές λόγω του πανηγυρισμού του στον αγώνα της Αντάλιασπορ με την Τραμπζονσπόρ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Ισραηλινός, έπειτα από γκολ που πέτυχε, έδειξε στις κάμερες μήνυμα γραμμένο με μαρκαδόρο στον επίδεσμο του χεριού του, το οποίο έφερε το άστρο του Δαβίδ και έγραφε στα αγγλικά «100 ημέρες, 7/10», την ημέρα δηλαδή των επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Με ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς γνωστοποίησε ότι ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία της Αττάλειας κατά του Γεχεζκέλ με την κατηγορία της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια» και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο Ισραηλινός παίκτης συνελήφθη.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής είπε απολογούμενος στον εισαγγελέα: «Δεν έκανα καμία κίνηση για να προκαλέσω κανέναν. Δεν είμαι άνθρωπος υπέρ του πολέμου. Και τέλος πάντων, υπάρχουν και Ισραηλινοί στρατιώτες αιχμάλωτοι στη Γάζα».

«Είμαι κάποιος που πιστεύει ότι αυτή η περίοδος των 100 ημερών πρέπει να τελειώσει τώρα. Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος. Γι’ αυτό έδειξα την επιγραφή εδώ. Είμαι κάποιος που δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Από την άφιξή μου δεν έχω κάνει τίποτα σχετικό με την πολιτική. Από την ημέρα που έφτασα, δεν έχω δείξει ασέβεια ποτέ σε κανέναν. Το σημείο στο οποίο ήθελα να δείξω ήταν το τέλος του πολέμου», ισχυρίστηκε ο Γεχεζκέλ κατά την απολογία του.

Το περιστατικό, πάντως, προκάλεσε νέες εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών, με τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, να κατηγορεί την Τουρκία ότι λειτουργεί ως «de facto εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT