Ισραήλ: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» με αυτοκίνητα και μαχαίρι – Μία νεκρή και 17 τραυματίες

Ισραήλ: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» με αυτοκίνητα και μαχαίρι – Μία νεκρή και 17 τραυματίες

Μπαράζ επιθέσεων σε ισραηλινό έδαφος. Δύο Παλαιστίνιοι ύποπτοι, συγγενείς μεταξύ τους, έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ και οι δύο βρίσκονταν παράνομα στη χώρα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλές επιθέσεις σημειώθηκαν σε ισραηλινό έδαφος, με τις αρχές της χώρας να αντιμετωπίζουν τα χτυπήματα ως τρομοκρατικά. 

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και περισσότερα από 17 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στη Ραανανά κοντά στο Τελ Αβίβ, σε έναν συνδυασμό επιθέσεων με μαχαίρι και με εμβολισμό πολιτών από αυτοκίνητο.

Σε νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, αξιωματούχος σημείωσε ότι οι «τρομοκράτες», οι οποίοι έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται, πήραν υπό τον έλεγχό τους δύο αυτοκίνητα και πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τρία σημεία της πόλης. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η Χαμάς

Ισραήλ: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» με αυτοκίνητα και μαχαίρι – Μία νεκρή και 17 τραυματίες-1
Πηγή: Haaretz

«Η Γαλλία καταδικάζει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την τρομοκρατική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 17, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σήμερα στη Ραανάνα. Δύο νεαροί συμπατριώτες μας είναι μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι έχει «κινητοποιηθεί πλήρως» το γενικό προξενείο της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ ώστε να παρασχεθεί όποια βοήθεια χρειαστεί στους τραυματίες.

Ισραήλ: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» με αυτοκίνητα και μαχαίρι – Μία νεκρή και 17 τραυματίες-2
Reuters

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη Haaretz ότι είδε κάποιον «να μαχαιρώνει τρεις ανθρώπους κοντά σε εμπορικό κέντρο. Ο δράστης έκλεψε ένα αυτοκίνητο και πάτησε κάποιους ανθρώπους».

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά αφού παρασύρθηκαν στην οδό Χαροσέτ, όπου επίσης ένας 66χρονος άνδρας μαχαιρώθηκε σοβαρά, ανέφερε επίσης η Haaretz.

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Ισραήλ επιβεβαίωσε πως μια γυναίκα μαχαιρώθηκε, ενώ δεύτερος δράστης προχώρησε σε επιθέσεις με εμβολισμό.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, δύο Παλαιστίνιοι ύποπτοι από την πόλη Μπάνι Ναΐμ κοντά στη Χεβρώνα, ηλικίας 44 και 24 ετών και συγγενείς μεταξύ τους, οι οποίοι εργάζονταν στη βιομηχανική ζώνη της Ραανανά, έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται από τη Σιν Μπετ.

Παιδιά και έφηβοι στους τραυματίες

Ο διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Meir στο Κφαρ Σαβά, Ααρόν Μουσκάτ, ανακοίνωσε τον θάνατο μιας 70χρονης γυναίκας η οποία διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση. «Πέθανε παρά τις προσπάθειές μας για να την επαναφέρουμε», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι δύο ακόμα θύματα των επιθέσεων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα δύο υπέστησαν ελαφρύτερους τραυματισμούς. Τα τραύματα φέρεται να προκλήθηκαν από συνδυασμό μαχαιρώματος και εμβολισμού με αυτοκίνητο.

Ισραήλ: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» με αυτοκίνητα και μαχαίρι – Μία νεκρή και 17 τραυματίες-3
REUTERS/Ammar Awad

Την ίδια στιγμή, επτά παιδιά και έφηβοι νοσηλεύονται στο Παιδιατρικό Κέντρο Schneider, στο Πετάχ Τίκβα. Εξι από αυτά αντιμετωπίζουν ελαφρά τραύματα και υποβάλλονται σε εξετάσεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ενας έβδομος έφηβος, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχει διασωληνωθεί και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Για «τρομοκρατία» κάνουν λόγο οι Αρχές

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής περιφέρειας της αστυνομίας Αβι Μπίτον, προσθέτοντας ότι οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν με λίγα λεπτά διαφορά.

Ισραήλ: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» με αυτοκίνητα και μαχαίρι – Μία νεκρή και 17 τραυματίες-4
REUTERS/Ammar Awad

Σύμφωνα με τη γενική υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ και οι δύο βρίσκονταν παράνομα στο Ισραήλ και είχαν μπει σε μαύρη λίστα για παράνομη είσοδο στη χώρα πολλές φορές στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel, Jerusalem Post, Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT