Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση κατά εμπορικού πλοίου των ΗΠΑ

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση κατά εμπορικού πλοίου των ΗΠΑ

Εκπρόσωπος των ανταρτών αποκάλεσε «εχθρικούς στόχους» τα αμερικανικά και τα βρετανικά πλοία που πλέουν στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χούθι ανέλαβαν επισήμως την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικού φορτηγού πλοίου στον Κόλπο του Αντεν.

Ο εκπρόσωπός της φιλοϊρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, Γιαχία Σαρία, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah ότι «διεξήχθη στρατιωτική επιχείρηση, με αρκετούς αντιπλοϊκούς πυραύλους, εναντίον αμερικανικού πλοίου στον Κόλπο του Αντεν», υπογραμμίζοντας ότι οι πύραυλοι πέτυχαν με ακρίβεια τον στόχο τους.

Ο Γιαχία Σαρία αποκάλεσε εξάλλου «εχθρικούς στόχους» τα αμερικανικά και τα βρετανικά πλοία που πλέουν στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Το αμερικανικής ιδιοκτησίας «Gibraltar Eagle» με σημαία των Νήσων Μάρσαλ υπέστη μικρής έκτασης ζημιά σε ένα αμπάρι του, αλλά συνέχισε το ταξίδι του χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός μεταξύ των μελών του πληρώματος, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία «Eagle Bulk Shipping».

Τις τελευταίες ημέρες η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν έχει ανέβει κατακόρυφα μετά τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των Χούθι. Τα χτυπήματα ήλθαν ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων που περνούσαν από την περιοχή. Σύμφωνα με την οργάνωση, τα σκάφη που στοχοποιούσαν σχετίζονταν με το Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT