Υπ. Αμυνας Ισραήλ: Παλαιστίνιοι θα διοικούν τη Γάζα μεταπολεμικά

Υπ. Αμυνας Ισραήλ: Παλαιστίνιοι θα διοικούν τη Γάζα μεταπολεμικά

Η μελλοντική διακυβέρνηση στη Γάζα «πρέπει να προκύψει εκ των έσω και να βασίζεται σε δυνάμεις που δεν θα βλάπτουν το κράτος του Ισραήλ και θα παρέχουν μια πολιτική εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Γιόαβ Γκάλαντ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ αναφέρθηκε στο ζήτημα του ελέγχου στη Λωρίδα της Γάζας μεταπολεμικά.

«Οσα θα ακολουθήσουν μετά τη στρατιωτική εκστρατεία θα πρέπει να βασίζονται σε μια διπλωματική διαδικασία. Η διπλωματική σκέψη πρέπει να καθοδηγεί τη στρατιωτική», δήλωσε ο Γκάλαντ σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

«Παλαιστίνιοι ζουν στη Γάζα και, επομένως, Παλαιστίνιοι θα την κυβερνούν στο μέλλον», σχολίασε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας πως η μελλοντική διακυβέρνηση στη Γάζα «πρέπει να προκύψει εκ των έσω και να βασίζεται σε δυνάμεις που δεν θα βλάπτουν το κράτος του Ισραήλ και θα παρέχουν μια πολιτική εναλλακτική λύση που θα μεριμνά για την ευημερία των κατοίκων της Γάζας».

Ο Γκάλαντ σχολίασε πως χωρίς την άσκηση στρατιωτικής πίεσης προς τη Χαμάς, η απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων θα ήταν αδύνατη. «Αν σταματήσουν τα πυρά, η μοίρα των ομήρων θα σφραγιστεί και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια αιχμάλωτοι της Χαμάς. Χωρίς στρατιωτική πίεση, κανείς δεν θα συνεργαστεί μαζί μας. Μόνο από θέση ισχύος μπορούμε να απελευθερώσουμε τους ομήρους».

Πηγή Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT