Τουρκία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στη Μερσίνη

Τουρκία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στη Μερσίνη

Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε στη νότια Τουρκία σήμερα, Τρίτη, τα ξημερώματα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε στη νότια Τουρκία σήμερα, Τρίτη, τα ξημερώματα, όταν λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του στην έξοδο τούνελ και ανετράπη παρασύροντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους στον θάνατο, ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 30 κατά τις τουρκικές Αρχές.

Οπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επιβατικό λεωφορείο της εταιρείας Dikmenler Mardin Travel προσέκρουσε στο στηθαίο στην έξοδο των τούνελ Σαρεγέρ μεταξύ Αττάλειας και Μερσίνης, στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο, και ανατράπηκε για άγνωστη αιτία.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο οδηγός του λεωφορείου. Από τους 30 τραυματισμένους επιβάτες οι 13 είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Μερσίνης, Αλί Χαμζά Πεχλιβάν.

Τουρκία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στη Μερσίνη-1

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη 1.15 της Τρίτης (τοπική ώρα και Ελλάδος) και στο όχημα επέβαιναν 43 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις ήταν υπάλληλοι της Dikmenler Mardin Travel.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντζ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δικαστική έρευνα από τη Γενική Εισαγγελία του Αϊντιντσίκ, ορίζοντας δύο εισαγγελείς για τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

«Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο στην έξοδο του τούνελ, φυσικά βρέχει, το έδαφος είναι βρεγμένο… Εχει λίγη δυσκολία, είναι μια ελαφριά στροφή εκεί. Ο εισαγγελέας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Ως αποτέλεσμα, θα γίνει πιο ακριβής αξιολόγηση» δήλωσε ο κ. Πεχλιβάν.

«Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στις εξόδους της σήραγγας, ιδίως όσον αφορά την ταχύτητα. Θα μπορούσε να υπήρχε μια πιο ελεγχόμενη πορεία εκεί», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης της Μερσίνης μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Πηγή: Milliyet, NTV Haber

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT