Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones στην πόλη Βαρονέζ

Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones στην πόλη Βαρονέζ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πέντε ουκρανικά drones καταστράφηκαν από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας πάνω από την περιοχή της Βαρόνεζ και τρία ακόμα αναχαιτίστηκαν.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα στην πόλη Βαρόνεζ στη νότια Ρωσία ύστερα από ουκρανική επίθεση με drone που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα εξάχρονο αγόρι και ένα νεαρό κορίτσι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πέντε ουκρανικά drones καταστράφηκαν από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας πάνω από την περιοχή της Βαρόνεζ και τρία ακόμα αναχαιτίστηκαν. Δήλωσε ότι ακόμα τέσσερα drones αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ.

Η Γελένα Φεντιάνοβα, της οποίας το 6χρονο αγόρι τραυματίστηκε σε μία από τις επιθέσεις, δήλωσε ότι η επίθεση με drones ξεκίνησε γύρω στις 2:30 π.μ (1.30 πμ ώρα Ελλάδας) και είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το παράθυρο του διαμερίσματός της.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, στην ίδια επίθεση τραυματίστηκε ένα κορίτσι ηλικίας περίπου 10 ετών.

Το Βαρόνεζ, μια πόλη με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 χλμ από τα σύνορα με την Ουκρανία. Ο δήμαρχος της πόλης Βάντιμ Κστένιν δήλωσε ότι στην περιοχή κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος από την επίθεση. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αεροπορική βάση κοντά στην πόλη, όπου βρίσκονται κάποια βομβαρδιστικά Sukhoi Su-34s, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Shot μετέδωσε μέσω Telegram ότι ακούστηκαν τουλάχιστον 15 εκρήξεις κοντά στην αεροπορική βάση και κάποια θραύσματα από drones έπεσαν κοντά σε κτίριο διαμερισμάτων.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT