Κατάρ: Τα στρατιωτικά πλήγματα δεν θα σταματήσουν τους Χούθι

Κατάρ: Τα στρατιωτικά πλήγματα δεν θα σταματήσουν τους Χούθι

Μόνο η εκτόνωση της σύγκρουσης στη Γάζα θα σταματήσει την κλιμάκωση σε άλλα μέτωπα, τόνισε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αμερικανικά και βρετανικά στρατιωτικά πλήγματα δεν θα περιορίσουν τις επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς διπλωματικές προσπάθειες, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός του Κατάρ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμντουλραχμάν αλ Θάνι σημείωσε ότι το Κατάρ εκτιμά πως η εκτόνωση της σύγκρουσης στη Γάζα θα σταματήσει την κλιμάκωση σε άλλα μέτωπα, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα περιφερειακή κατάσταση αποτελεί «συνταγή για κλιμάκωση παντού».

Λύση δύο κρατών

Το αίτημα προς το Ισραήλ να συμφωνήσει σε χρονικά δεσμευτική, υποχρεωτική πορεία προς τη λύση των δύο κρατών συνιστά κλειδί για την μελλοντική σταθερότητα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ πρόσθεσε ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν αν το κίνημα της Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχίσει να διαδραματίζει πολιτικό ρόλο στο μέλλον.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT