Σύγκρουση επιβατικών αεροσκαφών σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας

Σύγκρουση επιβατικών αεροσκαφών σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας

Δύο επιβατικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν σε δεύτερο συμβάν που σημειώνεται σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας μέσα σε μερικές εβδομάδες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο επιβατικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο New Chitose του Χοκάιντο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, περίπου στις 5.30 μ.μ. τοπική ώρα.

Πρόκειται για το δεύτερο συμβάν που σημειώνεται σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας μέσα σε μερικές εβδομάδες.

«Επαφή» αεροσκαφών

Σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου, υπήρξε «επαφή» αεροσκάφους της Korean Air με άλλο της Cathay Pacific. Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσο σοβαρή ήταν η σύγκρουση μεταξύ των αεροσκαφών.

Στο αεροσκάφος της Korean Air επέβαιναν 276 άτομα και 13μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στο αεροσκάφος της Cathay Pacific, το οποίο ήταν σταθμευμένο τη στιγμή του ατυχήματος, δεν υπήρχαν επιβαίνοντες.

Και τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν στο έδαφος τη στιγμή της σύγκρουσης.

Το περιστατικό συνέβη όταν όχημα ρυμούλκησης, το οποίο έσπρωχνε το αεροσκάφος της Korean Air προς τα πίσω πριν από την αναχώρηση, γλίστρησε λόγω του χιονιού στο έδαφος.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το αριστερό φτερό του αεροσκάφους να χτυπήσει το δεξί ουραίο φτερό του αεροσκάφους της Cathay Pacific, ανέφερε αξιωματούχος της Korean Air.

Η Korean Air, στην αρχική της εκτίμηση, απέδωσε την αιτία της σύγκρουσης σε λάθος του χειριστή εδάφους που ρυμουλκούσε το αεροσκάφος σε έντονη χιονόπτωση, δήλωσε ο αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας.

Κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα δελτία καιρού, η ορατότητα είναι κακή στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας, με έντονες χιονοπτώσεις να αναφέρονται σε κάποιες περιοχές, ενώ οι θερμοκρασίες στο αεροδρόμιο του Χοκάιντο όπου συνέβη το ατύχημα είναι κάτω από το μηδέν.

Πολλές πτήσεις στο αεροδρόμιο ακυρώθηκαν, ενώ η αναστάτωση αναμένεται να συνεχιστεί για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το ατύχημα έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου τζετ ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας συγκρούστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες έχοντας συγκρουστεί με άλλο αεροσκάφος στον διάδρομο προσγείωσης σε αεροδρόμιο του Τόκιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT