Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο δέχτηκε επίθεση

Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο δέχτηκε επίθεση

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, με ανακοίνωσή του, ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα με ναυτικούς πυραύλους εναντίον του πλοίου Zografia

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση από πύραυλο δέχθηκε περίπου στη μία το μεσημέρι ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για το πλοίο Zografia, υπό σημαία Μάλτας. Ανήκει στην εταιρεία «Vulcanus Technical Maritime Enterprise» με έδρα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, στο 24μελές πλήρωμα δεν υπάρχουν Ελληνες, ενώ από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές ζημιές, που δεν έχουν επηρεάσει όμως την πλεύση του καραβιού. Κατά τις ίδιες αναφορές, δεν υπάρχουν τραυματίες. Ο καπετάνιος του πλοίου είναι Ουκρανός, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι Ουκρανοί, Μολδαβοί και Φιλιππινέζοι.

Το πλοίο, το οποίο είναι άφορτο, είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ με προορισμό το Ισραήλ και συνεχίζει αυτοδύναμο την πορεία του προς το Σουέζ, όπου θα εκτιμηθούν οι ζημιές που υπέστη.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, με ανακοίνωσή του, ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα με ναυτικούς πυραύλους εναντίον του πλοίου Zografia.

Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο δέχτηκε επίθεση-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT