Spiegel: H Γερμανία εξετάζει την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ

Spiegel: H Γερμανία εξετάζει την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ

Τα αρμόδια υπουργεία έχουν συμφωνήσει καταρχήν να ικανοποιήσουν το αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης για την προμήθεια περίπου 10.000 βλημάτων ακριβείας των 120 χιλιοστών, αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να παραδώσει πυρομαχικά για άρματα μάχης στο Ισραήλ, προκειμένου να στηρίξει τη χώρα στον αγώνα της κατά της Χαμάς, εξετάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Τα αρμόδια υπουργεία έχουν ήδη συμφωνήσει καταρχήν να ικανοποιήσουν το αίτημα της κυβέρνησης Νετανιάχου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως το Βερολίνο έλαβε το αίτημα για την προμήθεια περίπου 10.000 βλημάτων ακριβείας των 120 χιλιοστών, τον περασμένο Νοέμβριο.

Επειδή η αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να παραδώσει αμέσως την επιθυμητή ποσότητα πυρομαχικών, εξετάζεται η πιθανότητα να αποδεσμευθούν πυρομαχικά από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, ώστε να ικανοποιηθεί σύντομα το αίτημα.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT