ΗΠΑ: «Αισιοδοξία» για πιθανή νέα συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Αυξάνεται η ανθρωπιστική βοήθεια

ΗΠΑ: «Αισιοδοξία» για πιθανή νέα συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Αυξάνεται η ανθρωπιστική βοήθεια

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή είχε «πολύ σοβαρές και εντατικές συζητήσεις» με τους Καταριανούς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ντόχα βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο διερεύνησης των προοπτικών για μια νέα πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

Ο Μακ Γκουρκ είχε «πολύ σοβαρές και εντατικές συζητήσεις» με τους Καταριανούς, για άλλη μια συμφωνία σχετικά με τους ομήρους, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες θα αποφέρουν καρπούς και σύντομα», ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να αυξήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ περνούν σε φάση χαμηλότερης έντασης.

Παροχή βοήθειας σε αμάχους και ομήρους

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε πως Ισραήλ και Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία την Τρίτη για να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια για τον πληθυσμό της Γάζας και φάρμακα για τους Ισραηλινούς ομήρους.

Τα φάρμακα και ένα φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια θα αναχωρήσουν από την Ντόχα την Τετάρτη, με προορισμό την αιγυπτιακή πόλη Αρίς ώστε να δρομολογηθεί η αποστολή τους στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ματζέντ αλ Ανσάρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT