Το Ισραήλ σκότωσε στέλεχος της αντικατασκοπείας της Χαμάς

Το Ισραήλ σκότωσε στέλεχος της αντικατασκοπείας της Χαμάς

«Η εξάλειψή του επηρεάζει σημαντικά την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να αναπτύξει και να ενισχύσει τις δυνατότητές της», όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε μέλος της Χαμάς που θεωρεί ότι ήταν «υπεύθυνο για την ανάκριση ατόμων τα οποία ήταν ύποπτα για κατασκοπεία» στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Στην τελευταία του επιχειρησιακή ενημέρωση, που δημοσιεύθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίσθηκε ότι ισραηλινό αεροσκάφος εξάλειψε τον Μπιλάλ Νοφάλ.

Ο Νοφάλ έπαιξε ρόλο στην πρόοδο των διαδικασιών έρευνας και ανάπτυξης της Χαμάς, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η εξάλειψή του επηρεάζει σημαντικά την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να αναπτύξει και να ενισχύσει τις δυνατότητές της».

Νεκρά άλλα πέντε στελέχη της Χαμάς

Το Ισραήλ ισχυρίζεται επίσης ότι σκότωσε άλλα πέντε στελέχη της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς και στο Σεϊχ Ιτζλίν στην κεντρική Γάζα.

Αναφέρει ακόμα ότι κατέστρεψε εκτοξευτές πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν από το εσωτερικό της Γάζας, για να επιτεθούν σε ισραηλινή πόλη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT