Κρεμλίνο: Η Ρωσία αναπτύσσει σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα σε όλους τους τομείς

Κρεμλίνο: Η Ρωσία αναπτύσσει σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα σε όλους τους τομείς

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία αναπτύσσει τις σχέσεις της με τη Βόρεια Κορέα σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένων και των ευαίσθητων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας έπλεξε το εγκώμιο των συντροφικών δεσμών με τη Ρωσία χθες, Τρίτη, και στη συνέχεια είχε σπάνιες συνομιλίες στο Κρεμλίνο με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει προσκληθεί από τον Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τη διαθέτουσα πυρηνικά όπλα απομονωμένη χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συνομιλίες στη Μόσχα, ο Πεσκόφ είπε πως η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο συζητήθηκε, όμως το κύριο θέμα στο οποίο εστίασαν ήταν η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι ο πολύ σημαντικός μας εταίρος, και είμαστε εστιασμένοι στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένων και των ευαίσθητων τομέων» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν εμβάθυνε τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022, και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της έχουν καταδικάσει τις σημαντικές, όπως υποστηρίζουν, παραδόσεις βορειοκορεατικών πυραύλων στη Ρωσία προκειμένου να τη βοηθήσουν στην πολεμική της προσπάθεια.

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα έχουν απορρίψει κατ’ επανάληψη τις επικρίσεις. Η Μόσχα λέει πως θα αναπτύξει τις σχέσεις με όποιες χώρες θέλει και πως η συνεργασία της με την Πιονγιάνγκ δεν αντιβαίνει στις διεθνείς συμφωνίες.

Η Ρωσία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να δημοσιοποιήσει την αναγέννηση της σχέσης της, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών σχέσεων, με τη Βόρεια Κορέα, η οποία ιδρύθηκε το 1948 με την υποστήριξη της τότε Σοβιετικής Ενωσης.

Για τον Πούτιν, που λέει πως η Ρωσία έχει εμπλακεί σε μια υπαρξιακή μάχη με τη Δύση για την Ουκρανία, η προσέγγιση με τον Κιμ τού επιτρέπει να προκαλέσει εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της στην Ασία, ενώ εξασφαλίζει στρατιωτικές προμήθειες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT