Κίνα: Ανακάλυψη εργαλείων και οστών ηλικίας άνω των 55.000 ετών

Κίνα: Ανακάλυψη εργαλείων και οστών ηλικίας άνω των 55.000 ετών

Μεγάλες ποσότητες τεχνουργημάτων από πέτρα, οστά και κέρατα ζώων στην τοποθεσία Τσουαντόνγκ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες ποσότητες τεχνουργημάτων από πέτρα, οστά και κέρατα ζώων ανακαλύφθηκαν στην τοποθεσία Τσουαντόνγκ, στην επαρχία Γκουιτσόου της νοτιοδυτικής Κίνας, υποδεικνύοντας προϊστορική ανθρώπινη δραστηριότητα που χρονολογείται πριν από περισσότερα από 55.000 χρόνια.

Η τοποθεσία Τσουαντόνγκ, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1978, πιστεύεται ότι υπήρχε στο τέλος της Μέσης Παλαιολιθικής Περιόδου, της Υστερης Παλαιολιθικής Περιόδου και της Νεολιθικής Εποχής.

Υστερα από πάνω από δύο χρόνια ανασκαφικών εργασιών, στην τρίτη τέτοια προσπάθεια από το 1978 οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο στρώμα εδάφους στην τοποθεσία, όπου βρήκαν περισσότερα από 100.000 οστά ζώων, πάνω από 10.000 κομμάτια από πήλινα και πέτρινα σκεύη και περισσότερα από 2.500 αντικείμενα από κόκαλα ή κέρατα.

Μεταξύ άλλων ανακαλύφθηκε απολίθωμα ενός γομφίου δοντιού Neoanthropus Homo sapiens που χρονολογείται πριν από περίπου 50.000 έως 60.000 χρόνια, σύμφωνα με ειδικούς του επαρχιακού πολιτιστικού και αρχαιολογικού ινστιτούτου Γκουιτσόου και του Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας Σπονδυλωτών υπό την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.

Κίνα: Ανακάλυψη εργαλείων και οστών ηλικίας άνω των 55.000 ετών-1

Ανέσκαψαν επίσης τρεις τάφους που χρονολογούνται πριν από περίπου 10.000 χρόνια, ανακαλύπτοντας ανθρώπινα οστά και τεχνουργήματα οστών, συμπεριλαμβανομένου ενός αγκιστριού από κόκαλο.

Κατά τις δύο προηγούμενες ανασκαφές, είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 10.000 κομμάτια από πέτρα, τεχνουργήματα οστών, απολιθώματα ζώων και ανθρώπων, καθώς και δύο σχεδόν πλήρη ανθρώπινα κρανία.

Πηγή: Xinhua, China Science

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT