Ρωσία: Οι Ουκρανοί επιτίθενται από αέρος στο Μπέλγκοροντ και στην περιφέρεια της Μόσχας

Ρωσία: Οι Ουκρανοί επιτίθενται από αέρος στο Μπέλγκοροντ και στην περιφέρεια της Μόσχας

Μία γυναίκα τραυματίστηκε από θραύσματα ουκρανικού ντρόουν, κατά τις ρωσικές αρχές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ενισχυμένες δυνατότητες των ουκρανικών ντρόουν επιτρέπουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να επιχειρούν πολύ πέρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, πλήττοντας σήμερα το πρωί, Πέμπτη, την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ και επιχειρώντας να φτάσουν στις περιφέρειες της Μόσχας και του Λένινγκραντ, στη βορειοδυτική Ρωσία.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται από ουκρανικής πλευράς, ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ σήμερα το πρωί προκάλεσε τον τραυματισμό μίας γυναίκας και ζημιές σε κατοικίες, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη.

Οπως ανέφερε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, η γυναίκα έπεσε θύμα θραυσμάτων από τα ουκρανικά ντρόουν που απέκρουσε η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας, ωστόσο αναφέρθηκαν και ζημιές σε σπίτια σε χωριά κοντά στο Μπέλγκοροντ.

«Μετά την απόκρουση αεροπορικής επίθεσης από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με συστήματα αεράμυνας, υπήρξε ένα θύμα – μία γυναίκα με θραύσμα στο δεξί γόνατό της», έγραψε ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής. Πρόσθεσε ότι το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μπέλγκοροντ.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, στο χωριό Μιασοέντοβο κοντά στο Μπέλγκοροντ, δύο σπίτια υπέστησαν διάφορες ζημιές: Εσπασαν τζάμια και καταστράφηκε ένα γκαράζ.

Επιπλέον οι γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου υπέστησαν ζημιές. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σπεύδουν για τις απαραίτητες επιδιορθώσει, τόνισε.

Διεξάγεται έρευνα από πόρτα σε πόρτα στην περιοχή για να εξακριβωθούν οι ζημιές σημείωσε ο κ. Γκλάντκοφ.

Προς Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι αντιαεροπορικές μονάδες αναχαίτισαν και κατέστρεψαν ένα ουκρανικό ντρόουν στους αιθέρες της Μόσχας και δεύτερο στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Λένινγκραντ, όπως συνεχίζει να ονομάζεται η περιοχή γύρω από την πόλη που μετονομάστηκε σε Αγία Πετρούπολη.

Το υπουργείο Αμυνας διευκρίνισε μέσω Telegram ότι οι αναχαιτίσεις έγιναν περί τη 01.30 (σ.σ. τοπική ώρα· 00.30 ώρα Ελλάδας).

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε μέσω της ίδιας πλατφόρμας ότι αναχαιτίστηκε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατευθυνόταν στη Μόσχα. Δεν υπήρξαν απώλειες ή ζημιές όταν τα συντρίμμια έπεσαν στο έδαφος, διαβεβαίωσε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ώρα Μόσχας, σήμανε νέος συναγερμός σε αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας. Το αεροδρόμιο Βνούκοβο έκλεισε για προσγειώσεις και απογειώσεις, ενώ έκλεισε και ο εναέριος χώρος γύρω του, χωρίς οι αρχές να διευκρινίσουν τα αίτια.

Με πληροφορίες από TASS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT