ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ναυτιλιακή των ΗΑΕ για παραβίαση του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε ναυτιλιακή των ΗΑΕ για παραβίαση του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Ενα από τα πλοία της εταιρείας εντοπίστηκε να μεταφέρει ρωσικής προέλευσης αργό σε τιμές πάνω από το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη επιβολή οικονομικών κυρώσεων για το 2024 προχώρησαν οι ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι επιβάλλει κυρώσεις σε ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για παραβίαση του ανώτατου ορίου των 60 δολαρίων ανά βαρέλι στις ρωσικές εξαγωγές αργού πετρελαίου.

Οπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις αφορούν την εταιρεία Hennesea Shipping Co Ltd, η οποία είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης 18 παλαιότερων δεξαμενόπλοιων, που αποκτήθηκαν στα τέλη του 2022.

Πρόσθεσε ότι ένα από τα πλοία, το HS Atlantica, εντοπίστηκε να μεταφέρει ρωσικής προέλευσης αργό πετρέλαιο σε τιμές πάνω από το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων, ενώ χρησιμοποιούσε έναν πάροχο ναυτιλιακών υπηρεσιών με έδρα τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως το ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό αργό πετρέλαιο που επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 αποσκοπεί στη μείωση των εσόδων που διαθέτει η Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ένταξη της εταιρείας στη «μαύρη λίστα» ουσιαστικά εμποδίζει τη Hennesea Holdings από την πραγματοποίηση συναλλαγών σε δολάρια.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT