Νετανιάχου: Διαλύσαμε τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς στη Γάζα

Νετανιάχου: Διαλύσαμε τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς στη Γάζα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ έχει διαλύσει σχεδόν τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεσμευόμενος πως ο πόλεμος θα συνεχισθεί μέχρι την «ολοκληρωτική νίκη».

«Υπάρχουν δύο σκέλη στην στρατιωτική επιχείρηση: Το πρώτο είναι η διάλυση των ταγμάτων της Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

«Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί 16 ή 17 από τα 24», ισχυρίστηκε.

«Ακολουθεί το σκέλος της εκκαθάρισης της περιοχής (από τους εναπομείναντες μαχητές της Χαμάς). Το πρώτο σκέλος είναι πιο σύντομο, το δεύτερο διαρκεί περισσότερο», συνέχισε.

Δείχνοντας τη φωτογραφία ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε, τόνισε πως ο θάνατός του –όπως και άλλων συναδέλφων του– δεν θα είναι μάταιος, δεσμευόμενος ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχισθούν μέχρι να ηττηθεί η Χαμάς και να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα χρειασθούν πολλοί μήνες ακόμα μέχρι τη νίκη, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να την επιτύχουμε», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT