Λευκός Οίκος: Πραγματοποιήθηκαν «επιτυχημένα πλήγματα» κατά των Χούθι

Λευκός Οίκος: Πραγματοποιήθηκαν «επιτυχημένα πλήγματα» κατά των Χούθι

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι πρόκειται για το τέταρτο προληπτικό χτύπημα την τελευταία εβδομάδα από τον αμερικανικό στρατό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία «επιτυχημένα πλήγματα» εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, πρόκειται για το τέταρτο προληπτικό χτύπημα την τελευταία εβδομάδα από τον αμερικανικό στρατό.

«Οι ενέργειες αυτές έγιναν για λόγους αυτοάμυνας, αλλά συμβάλλουν επίσης στο να καταστούν ασφαλέστερα τα διεθνή ύδατα τόσο για τα πολεμικά πλοία όσο και για την εμπορική ναυτιλία», υπογράμμισε ο Κίρμπι.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή των Χούθι εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους το βράδυ της Πέμπτης, οι οποίοι έπεσαν στη θάλασσα, κοντά σε αμερικανικό πλοίο, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

Τα περιστατικά είναι τα τελευταία εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα που έχουν προκαλέσει προβλήματα στο παγκόσμιο εμπόριο, εγείροντας ανησυχίες για μια επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, ο Κίρμπι δήλωσε πως ο Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να πιστεύει στη δυνατότητα μιας λύσης δύο κρατών στη Μέση Ανατολή. «Αναγνωρίζει ότι αυτό θα χρειαστεί πολλή σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε επίσης την απόφαση του Ισραήλ να επιτρέψει την αποστολή άλευρων στη Γάζα, πρόσθεσε.

Επισημαίνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αντιτίθενται σε μια γενική εκεχειρία στη Γάζα, πιστεύοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τους ενόπλους της Χαμάς. «Υποστηρίζουμε τις ανθρωπιστικές παύσεις, για να προσπαθήσουμε να απελευθερώσουμε τους ομήρους και περισσότερη βοήθεια να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν υποστηρίζουμε μια εκεχειρία αυτή τη στιγμή».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT