Συρία: Νεκροί από ισραηλινή επίθεση τέσσερις αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Συρία: Νεκροί από ισραηλινή επίθεση τέσσερις αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Το πλήγμα, με τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, σύμφωνα με την πηγή, ισοπέδωσε ένα πολυώροφο κτίριο στη συνοικία Μαζέ της συριακής πρωτεύουσας.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις στρατιωτικοί συνεργάτες των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ιρανικό Press TV. 

Το πλήγμα, με τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, σύμφωνα με την πηγή, ισοπέδωσε ένα πολυώροφο κτήριο στη συνοικία Μαζέ της συριακής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε πως οι νεκροί από το πλήγμα στο κτίριο «όπου πραγματοποιείτο σύσκεψη ηγετών προσκείμενων στο Ιράν», είναι πέντε. 

Στη συνοικία Μαζέ βρίσκεται το αρχηγείο του ΟΗΕ καθώς και ξένες πρεσβείες.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού υψωνόταν από το κτίριο που τέθηκε στο στόχαστρο, σύμφωνα με κατοίκους και εικόνες που μοιράστηκαν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

«Άκουσα μια έκρηξη και είδα ένα μεγάλο σύννεφο καπνού», δήλωσε στο AFP ένας κάτοικος.

«Ο ήχος έμοιαζε με εκείνον μιας έκρηξης πυραύλου, και μερικά λεπτά αργότερα άκουσα τις σειρήνες των ασθενοφόρων», πρόσθεσε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα, πηγή ασφαλείας στην περιφερειακή συμμαχία υπέρ της Δαμασκού είχε δηλώσει στο Reuters πως ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε και άλλα τραυματίστηκαν από ισραηλινό πυραυλικό πλήγμα στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό.

Το Ισραήλ διενεργεί επί μακρόν εκστρατεία βομβαρδισμών εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, όμως έχει στραφεί σε φονικότερα πλήγματα μετά την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου από μαχητές της υποστηριζόμενης από το Ιράν παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς από τη Γάζα.

Τον Δεκέμβριο, ισραηλινό πλήγμα σκότωσε δύο μέλη των Φρουρών και άλλο ένα στις 25 Δεκεμβρίου σκότωσε έναν υψηλόβαθμο συνεργάτη των Φρουρών που επέβλεπε τον στρατιωτικό συντονισμό ανάμεσα στη Συρία και το Ιράν.

Πηγή: Reuters-AFP-ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT