Βρετανία: Προβλήματα στις πτήσεις και στον σιδηρόδρομο λόγω της καταιγίδας Ισα

Βρετανία: Προβλήματα στις πτήσεις και στον σιδηρόδρομο λόγω της καταιγίδας Ισα

Δεκάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης ακυρώθηκαν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας αντιμετώπισε προβλήματα, πτήσεις ακυρώθηκαν και χιλιάδες σπίτια έμειναν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά το πέρασμα της καταιγίδας Ισα από τη χώρα στη διάρκεια της νύχτας.

Η Σκωτία επλήγη περισσότερο, καθώς άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 144 χιλιομέτρων την ώρα οδήγησαν στην ακύρωση όλων των δρομολογίων του σιδηροδρόμου.

Δεκάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης επίσης ακυρώθηκαν.

Βρετανία: Προβλήματα στις πτήσεις και στον σιδηρόδρομο λόγω της καταιγίδας Ισα-1
REUTERS/Lesley Martin

Τα δρομολόγια των τρένων σε ορισμένα τμήματα της νότιας Αγγλίας επίσης επηρεάστηκαν – περιλαμβανομένων εκείνων μεταξύ σταθμών του Λονδίνου και του αεροδρομίου του Γκάτγουικ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ηλεκτροδότησης UK Power Networks ανακοίνωσε ότι αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση στα περισσότερα νοικοκυριά όπου είχε διακοπεί στη νότια και την ανατολική Αγγλία, αλλά ότι περί τα 45.000 σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Βρετανία: Προβλήματα στις πτήσεις και στον σιδηρόδρομο λόγω της καταιγίδας Ισα-2
REUTERS/Toby Melville

Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ ακύρωσε χθες προληπτικά δεκάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που αναμένονται στην Ολλανδία, ενώ ακυρώθηκαν επίσης 102 πτήσεις προς και από το Δουβλίνο.

Τα δρομολόγια των τρένων στη Σκωτία θα αντιμετωπίζουν προβλήματα μέχρι η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου, η Network Rail Scotland, να επιθεωρήσει τις γραμμές για τυχόν καταστροφές μετά το πέρασμα της καταιγίδας, ανέφερε η ScotRail στην πλατφόρμα X.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT