Ρωσία: Εξετάζεται δήμευση της περιουσίας όσων «δυσφημούν» τον στρατό

Ρωσία: Εξετάζεται δήμευση της περιουσίας όσων «δυσφημούν» τον στρατό

Με βάση το νομοσχέδιο, το κράτος θα μπορεί να δημεύει την περιουσία όσων κατηγορούνται για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού ή προβαίνουν δημοσίως σε εκκλήσεις για δράσεις που υπονομεύουν την κρατική ασφάλεια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό κοινοβούλιο άρχισε σήμερα να εξετάζει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα δίνει στο κράτος την ισχύ να δημεύει την περιουσία ατόμων που κατηγορούνται για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού ή προβαίνουν δημοσίως σε εκκλήσεις για δράσεις που υπονομεύουν την κρατική ασφάλεια.

Η κριτική στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία, θεωρείται έγκλημα στη Ρωσία από τη μέρα που άρχισε, σχεδόν πριν από δύο χρόνια, αλλά το νέο νομοσχέδιο έχει ως στόχο να κάνει τις ποινές ακόμη πιο αυστηρές.

Θα επιτρέπει, για παράδειγμα, στο κράτος να δημεύει την περιουσία των Ρώσων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και έχουν ασκήσει κριτική στον πόλεμο αλλά συνεχίζουν να βασίζονται σε έσοδα από την ενοικίαση των σπιτιών ή των διαμερισμάτων τους στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Βιτσισλάβ Βολόντιν, στενός συνεργάτης του Πούτιν, χαρακτήρισε τον νόμο ως «νόμο για τα αποβράσματα».

«Oλοι όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν τη Ρωσία και την προδίδουν, πρέπει να τιμωρούνται αναλόγως και να επιστρέφουν τη ζημιά στη χώρα με τη μορφή της περιουσίας τους», δήλωσε το Σαββατοκύριακο ανακοινώνοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT