ΗΠΑ – εκλογές: Η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν βλέπει με ενθουσιασμό μια ρεβάνς Τραμπ-Μπάιντεν

ΗΠΑ – εκλογές: Η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν βλέπει με ενθουσιασμό μια ρεβάνς Τραμπ-Μπάιντεν

Mια αναμέτρηση που θα αποτελεί επανάληψη των εκλογών του 2020 αντιμετωπίζεται με μειωμένο ενθουσιασμό από την πλειονότητα των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου απομένουν περίπου δέκα μήνες, πλην όμως το ενδεχόμενο μιας αναμέτρησης Τραμπ – Μπάιντεν, μιας αναμέτρησης που θα αποτελεί δηλαδή επανάληψη των εκλογών του 2020, φαντάζει πια περισσότερο πιθανό.

Επειτα και από τη χθεσινή αποχώρηση του Ρον Ντε Σάντις, ο 77χρονος Ντόναλντ Τραμπ είναι πια το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενάντια στη Νίκι Χέιλι η οποία παραμένει μεν στην κούρσα χωρίς όμως να έχει καταφέρει προς το παρόν να πλησιάσει τα ποσοστά του πρωτοπόρου Τραμπ.  

Στις τάξεις του Δημοκρατικού κόμματος από την άλλη πλευρά, οι προκριματικές αναμετρήσεις του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν δείχνει, προς το παρόν, να «παίζει χωρίς αντίπαλο».

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο εξελίξεων, το πιο πιθανό σενάριο πια ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου είναι εκείνο μιας νέας αναμέτρησης Τραμπ – Μπάιντεν η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να προκαλεί ενθουσιασμό στους Αμερικανούς ψηφοφόρους. Αντιθέτως…

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης (Decision Desk HQ/NewsNation) που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων το διάστημα μεταξύ 16 και 18 Ιανουαρίου, το 59% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δεν βλέπει με ενθουσιασμό μια ρεβάνς Τραμπ – Μπάιντεν για την προεδρία.

Με πληροφορίες από the Hill  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT