Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Απορρίφθηκε καταγγελία για παρενόχληση λόγω παραγραφής

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Απορρίφθηκε καταγγελία για παρενόχληση λόγω παραγραφής

Η καταγγελία, την οποία κατέθεσε το 2023 η Γαλλίδα ηθοποιός Ελέν Ντάρας, αφορά τα γυρίσματα της ταινίας Disco το 2007, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Ντεπαρντιέ φέρεται να την παρενόχλησε σεξουαλικά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καταγγελία εναντίον του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική παρενόχληση, αποσύρθηκε λόγω παραγραφής, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές του Παρισιού.

Η καταγγελία, την οποία κατέθεσε το 2023 η Γαλλίδα ηθοποιός Ελέν Ντάρας, αφορά τα γυρίσματα της ταινίας Disco το 2007, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Ντεπαρντιέ φέρεται να της επιτέθηκε σεξουαλικά και να της έκανε άσεμνες προτάσεις.

Η Ντάρας ήταν μία από τις 13 γυναίκες που κατηγόρησαν τον Depardieu για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, σε ένα ερευνητικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart τον Απρίλιο του 2023. Η καταγγελία της είχε κατατεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Μου πήρε ένα χρόνο για να περάσω από το να μιλήσω για ό,τι συνέβη στην υποβολή της καταγγελίας», δήλωσε τότε.

«Το να περνάς την πόρτα ενός αστυνομικού τμήματος και να λες σε έναν αστυνομικό ότι κάποιος άγγιξε σημεία του σώματός σου, δεν είναι εύκολο, χρειάζεσαι χρόνο για να το σκεφτείς», πρόσθεσε. Τόνισε δε πως ήθελε με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στην υπεράσπιση του διάσημου ηθοποιού που, όπως λέει, «υποβαθμίζει τους ισχυρισμούς μας λέγοντας ότι συνιστούν “απλώς” μαρτυρίες».

Σε συνέντευξή της στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France 2, η Ντάρας είχε κατηγορήσει τον Ντεπαρντιέ ότι την άγγιξε στους γοφούς και τους γλουτούς ενώ την προσκάλεσε και στο καμαρίνι του, επιμένοντας ακόμη και όταν εκείνη αρνήθηκε.

Ο 75χρονος Ντεπαρντιέ έχει κατηγορηθεί για βιασμό σε άλλη υπόθεση και έχει καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από περισσότερες από δώδεκα γυναίκες, κατηγορίες τις οποίες αρνείται. Τον Οκτώβριο του 2023, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα», έγραψε.

Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro τον περασμένο μήνα, 56 αστέρες του κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων η Κάρλα Μπρούνι και η Σαρλότ Ράμπλινγκ, υπερασπίστηκαν τον Ντεπαρντιέ απέναντι σε αυτό που αποκάλεσαν δημόσιο «λιντσάρισμα».

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT