Σικάγο: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος για τη δολοφονία οκτώ ατόμων

Σικάγο: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος για τη δολοφονία οκτώ ατόμων

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ρόμιο Νανς, 23 ετών, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα μετά την καταδίωξη κοντά στη Νατάλια του Τέξας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός είναι ο ένοπλος που φέρεται να δολοφόνησε οκτώ ανθρώπους στην πόλη Τζουλιέτ του Ιλινόις, μετά από ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει εναντίον του η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Ρόμιο Νανς, 23 ετών, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα μετά την καταδίωξη κοντά στη Νατάλια του Τέξας. Οπως αναφέρει το Associated Press, ο ύποπτος φέρεται ότι σκότωσε οκτώ ανθρώπους σε διαφορετικές τοποθεσίες. 

Σημειώνεται ότι οι Αρχές αναζητούσαν το όχημά του για άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν προχθές Κυριακή, όταν ένας άνδρας σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στην Τζολιέτ.

Σικάγο: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος για τη δολοφονία οκτώ ατόμων-1
Joliet Police Department via AP

Περισσότερα τα όπλα από τους κατοίκους

Οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των όπλων στην επικράτειά τους και την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε αυτά οι Αμερικανοί.

Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) από ό,τι κατοίκους, ο ένας Αμερικανός ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ο ένας στους δύο ζει σε σπίτι με πάνω από ένα όπλο.

Συνέπεια αυτής της διάδοσης είναι ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θανάτων εξαιτίας βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων στη χώρα, που δεν συγκρίνεται με άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT