Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε μπλόκο αγροτών σκοτώνοντας γυναίκα

Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε μπλόκο αγροτών σκοτώνοντας γυναίκα

Το «σοβαρό τροχαίο» συνέβη στις 5.45 π.μ. (τοπική ώρα) στον «χώρο της αγροτικής διαδήλωσης», σύμφωνα με τη νομαρχία της Αριέγης, της νότιας Γαλλίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία αγρότισσα έχασε τη ζωή της, ενώ ο σύζυγος και η έφηβη κόρη τους τραυματίστηκαν σοβαρά, καθώς παρασύρθηκαν από όχημα που έπεσε σε μπλόκο αγροτών στην περιοχή της Αριέγης τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Οι τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο που έπεσε στο μπλόκο συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Σε ανακοίνωσή της, η νομαρχία της Αριέγης ανέφερε ότι «ένα άτομο έχασε τη ζωή του» και «δύο τραυματίστηκαν σοβαρά» σε «σοβαρό τροχαίο» στις 5.45 π.μ. «στον χώρο της αγροτικής διαδήλωσης».

«Η πυροσβεστική υπηρεσία της Αριέγης μετέβη αμέσως στο σημείο του ατυχήματος, μαζί με την υπηρεσία επείγουσας ιατρικής βοήθειας της Αριέγης, η οποία κάλεσε κινητή μονάδα έκτακτης ανάγκης και ανάνηψης», σημειώνεται στην ανακοίνωση της νομαρχίας.

«Ο νομάρχης μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος μαζί με τον υπονομάρχη», ενώ «ενεργοποιήθηκε ένα επιχειρησιακό κέντρο» και «δημιουργήθηκε μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης», προστίθεται.

Ημέρα αγροτικών κινητοποιήσεων

Το δυστύχημα στο μπλόκο που είχαν στήσει αγρότες στη νότια Γαλλία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πανεθνικών κινητοποιήσεων στη χώρα.

«Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε οδόφραγμα αγροτών. Χτύπησε τρεις ανθρώπους. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και ακόμα δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο συνελήφθησαν», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οπως είπε, δεν μπορούσε να δώσει άμεσα περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς το αυτοκίνητο έπεσε στο οδόφραγμα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, «αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο οδόφραγμα για άγνωστο λόγο». Μία γυναίκα «γύρω στα τριάντα» έχασε τη ζωή της, ενώ ένας «άνδρας γύρω στα σαράντα» και «ανήλικο» άτομο τραυματίστηκαν «σοβαρά», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι «τα τρία θύματα βρίσκονταν στο οδόφραγμα».

Πηγή: Le Monde, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT