Ισραηλινός στρατός: Η Χαν Γιουνίς είναι περικυκλωμένη

Ισραηλινός στρατός: Η Χαν Γιουνίς είναι περικυκλωμένη

«Η εν λόγω περιοχή αποτελεί σημαντικό προπύργιο της ταξιαρχίας Χαν Γιουνίς της Χαμάς», ανέφερε ο στρατός

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι μονάδες του έχουν καταφέρει να περικυκλώσουν την πόλη Χαν Γιουνίς η οποία βρίσκεται στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη επιχείρηση κατά την οποία περικύκλωσαν τη Χαν Γιουνίς και εμβάθυναν την επιχείρηση στην περιοχή. Η εν λόγω περιοχή αποτελεί σημαντικό προπύργιο της ταξιαρχίας Χαν Γιουνίς της Χαμάς», ανέφερε ο στρατός.

«Τα στρατεύματά μας ενεπλάκησαν σε μάχη, κατηύθυναν τα πλήγματα (της πολεμικής αεροπορίας) και χρησιμοποίησαν πληροφορίες για τον συντονισμό των πυρών, με αποτέλεσμα την εξόντωση δεκάδων τρομοκρατών», προστίθεται σε ανακοίνωση. 

Χθες, καταγράφηκε η πιο αιματηρή ημέρα για τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα από την αρχή του πολέμου. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 24 στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο. 

Οι 21 από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε ότι ένοπλοι της Χαμάς εκτόξευσαν χειροβομβίδες με ρουκέτες εναντίον άρματος μάχης, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε έκρηξη σε δύο κτίρια όπου οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά προκειμένου να τα καταστρέψουν. Τα κτίρια κατέρρευσαν πάνω στους στρατιώτες.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT