Τουρκία: Ξεκίνησε η συζήτηση στο κοινοβούλιο για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκία: Ξεκίνησε η συζήτηση στο κοινοβούλιο για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Το κόμμα του Ερντογάν αναμένεται να ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου για την επικύρωση της πολυαναμενόμενης ένταξης της Σουηδίας στη στρατιωτική συμμαχία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τουρκικό κοινοβούλιο ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης τη συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλέστηκε χθες το Bloomberg, το κόμμα AKP του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο μαζί με τον εθνικιστή σύμμαχό του, θα ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου για την επικύρωση της πολυαναμενόμενης ένταξης της Σουηδίας στη στρατιωτική συμμαχία.

Στο ενδεχόμενο που η Σουηδία λάβει το πράσινο φως από την Τουρκία για ένταξη στο ΝΑΤΟ, τότε η Ουγγαρία θα μείνει πλέον το μοναδικό εμπόδιο της Στοκχόλμης. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ζητήσει την υποστήριξη του προέδρου, Τζο Μπάιντεν για την απόκτηση 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 79 πακέτων αναβάθμισης για τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στόλου πολεμικών αεροσκαφών. Ο Λευκός Οίκος έχει θέσει την ένταξη της Σουηδίας ως προϋπόθεση για την πώληση των αεροσκαφών στην Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT