Γιατί οι τιμές των διαμαντιών θα εκτοξευτούν

Γιατί οι τιμές των διαμαντιών θα εκτοξευτούν

Οι τιμές των διαμαντιών έχουν αρχίσει να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί είναι οι παράγοντες που τονώνουν την αγορά των διαμαντιών συμπεριλαμβανομένων της στενότερης προσφοράς, της υψηλότερης ζήτησης και ενός μεγάλου αριθμού ζευγαριών που αναμένεται να αρραβωνιαστούν τα επόμενα χρόνια, λένε ειδικοί του κλάδου. 

Οι κοσμηματοπώλες περιμένουν με αγωνία μια καλύτερη σεζόν αρραβώνων ύστερα από ένα χλιαρό έτος πωλήσεων στα διαμάντια, με τις τιμές σε όλες τις κατηγορίες να πέφτουν περίπου 30% πέρσι. Για μικρότερες και χαμηλότερης ποιότητας πέτρες, οι τιμές έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών, σύμφωνα με τον Paul Ziminsky, αναλυτή διαμαντιών.

Αλλά οι τιμές των διαμαντιών έχουν αρχίσει να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες. Ο δείκτης Diamond του International Diamond Exchange ανέβηκε στο επίπεδο των 110 τον Ιανουάριο, επανακάμπτοντας από την απότομη πτώση που κράτησε σχεδόν στο σύνολο των τελευταίων δύο χρόνων.

Ο Cormac Kinney, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Diamond Standard, δήλωσε στο Business Insider ότι βλέπει ακόμη καλύτερες μέρες για το εμπόριο διαμαντιών. Ο ίδιος και ο Ziminsky προβλέπουν ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ανέβουν περαιτέρω 5%-10% φέτος.

Περισσότερα στο MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT