Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Διαφορά 7 μονάδων με την προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν συμπαράταξη κομμάτων, η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν «Εθνικός Συναγερμός» εμφανίζεται πρώτο, με ποσοστό 27%, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου (όπου θα κατέλθει με επικεφαλής τον 29χρονο πρόεδρό του, Ζορντάν Μπαρντελά), σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionWay η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Les Echos και το Radio Classique.

Τη δεύτερη θέση, με ποσοστό 20%, καταλαμβάνει η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν συμπαράταξη κομμάτων, η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της.

Στην αριστερά, προηγείται η λίστα του Σοσιαλιστικού κόμματος με επικεφαλής τον Ραφαέλ Γκλιουξμάν με 10% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθούν η «Ανυπότακτη Γαλλία», του Ζαν Λυκ Μελανσόν, με 8% και οι Πράσινοι με 6%.

Οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί και το επίσης ακροδεξιό κίνημα του Ερίκ Ζεμούρ συγκεντρώνουν αμφότερα 8%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ως μείζον ζήτημα που απασχολεί τους Γάλλους αναδεικνύεται η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ το αγροτικό ζήτημα ενδέχεται να εμφανιστεί στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που δεν έχει ακόμη αρχίσει.

Μόνο το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την προεκλογική εκστρατεία, σε σύγκριση με το 59% την ίδια περίοδο του 2019. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT