Σουηδία: Πέντε άτομα «εισέβαλαν» στην πρεσβεία του Ιράν

Σουηδία: Πέντε άτομα «εισέβαλαν» στην πρεσβεία του Ιράν

«Πέντε άτομα εισχώρησαν στην περιοχή της πρεσβείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σουηδική αστυνομία, προσθέτοντας ότι ένα άτομο συνελήφθη ως ύποπτο για επίθεση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άτομα «εισέβαλαν» στην πρεσβεία του Ιράν στη Σουηδία, η οποία βρίσκεται σε προάστιο της Στοκχόλμης, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τρίτης, προτού οδηγηθούν εκτός των εγκαταστάσεων της διπλωματικής αποστολής.

«Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από την πρεσβεία του Ιράν γιατί υπήρχε κόσμος έξω από αυτήν και γιατί πέντε άτομα εισχώρησαν στην περιοχή της πρεσβείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σουηδική αστυνομία, προσθέτοντας ότι ένα άτομο συνελήφθη ως ύποπτο για επίθεση.

Ολα τα άτομα απομακρύνθηκαν από τον χώρο, σημείωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV4, διευκρινίζοντας ότι η ίδια δεν ήταν σε θέση να πει εάν η συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία είχε λάβει άδεια να πραγματοποιηθεί.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν κάποιο από αυτά τα πέντε άτομα είχε μπει στο κτίριο της πρεσβείας, δήλωσε η εκπρόσωπος στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

Επισημαίνεται πως οι σχέσεις μεταξύ Σουηδίας και Ιράν επιδεινώθηκαν τον Δεκέμβριο, μετά την επικύρωση από σουηδικό εφετείο της καταδίκης του Ιρανού πρώην υπευθύνου ιρανικής φυλακής, Χαμίντ Νουρί, σε ισόβια κάθειρξη για μαζικές εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων το 1988.

Παράλληλα, αρκετοί Σουηδοί πολίτες κρατούνται στο Ιράν, μεταξύ αυτών ο διπλωμάτης Γιόχαν Φλόντερους που εργαζόταν για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Φλόντερους εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου τον Δεκέμβριο, κατηγορούμενος για συνωμοσία με τον μεγάλο εχθρό του Ιράν, το Ισραήλ.

Η Τεχεράνη έχει ήδη χρησιμοποιήσει ξένους κρατούμενους ως διαπραγματευτικό χαρτί για να αποσπάσει την απελευθέρωση πολιτών του Ιράν στο εξωτερικό και σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT