Γάζα: Η Ιταλία θα περιθάλψει 100 παιδιά σε νοσοκομεία της

Γάζα: Η Ιταλία θα περιθάλψει 100 παιδιά σε νοσοκομεία της

«Δεν μπορεί κανείς να παραμείνει αδιάφορος μπροστά στη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας Γκουίντο Κροσέτο. Τα παιδιά θα νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της Μπολόνια, της Φλωρεντίας, της Γένοβας και της Ρώμης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοσοκομειακή περίθλαψη σε 100 παιδιά από τη Γάζα θα παράσχει η Ιταλία, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Αμυνας Γκουίντο Κροσέτο.

Τα παιδιά θα φθάσουν στην Ιταλία με αεροπλάνο και πλοίο, σε μια επιχείρηση που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα 30 παιδιά θα πετάξουν από την Αίγυπτο, όπου αναζήτησαν καταφύγιο και ιατρική φροντίδα, αφού διέφυγαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ακόμα 30 θα φθάσουν στην Ιταλία με τις οικογένειές τους στα τέλη Ιανουαρίου με το στρατιωτικό πλοίο Vulcano, το οποίο θα αναχωρήσει από το αιγυπτιακό λιμάνι αλ-Αρίς. Το αλ-Αρίς απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από το πέρασμα της Ράφα και έχει γίνει το διεθνές κέντρο συντονισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Κροσέτο δεν διευκρίνισε πότε και πώς θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα 40 παιδιά.

«Δεν μπορεί κανείς να παραμείνει αδιάφορος μπροστά στη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ιταλίας ήταν «περισσότερο ηθικό καθήκον παρά πολιτικό». Επισημαίνεται πως τα παιδιά θα νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της Μπολόνια, της Φλωρεντίας, της Γένοβας και της Ρώμης.

Περισσότεροι από 25.700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν πόλεμο για την «καταστροφή της Χαμάς», μετά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου σε πόλεις και βάσεις του νότιου Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας 253 ομήρους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT