Γαλλία: Διαδηλωτές αγρότες καταστρέφουν εισαγόμενα φρούτα

Γαλλία: Διαδηλωτές αγρότες καταστρέφουν εισαγόμενα φρούτα

Η γαλλική τηλεόραση έδειξε εικόνες με κατεστραμμένα προϊόντα από την Ισπανία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γάλλοι αγρότες κατέστρεψαν τρόφιμα που εισέρχονταν στη Γαλλία με φορτηγά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο BFM TV, καθώς οι πανεθνικές διαμαρτυρίες τους για καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης δεν δείχνουν το παραμικρό σημάδι υποχώρησης.

Το BFM TV έδειξε εικόνες από φρούτα που ανέφερε ότι είχαν εισαχθεί από την Ισπανία και ήταν κατεστραμμένα στην πλευρά του αυτοκινητόδρομου Α7 στη νότια Γαλλία.

Πολλά φορτηγά ακινητοποιήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Α7 κοντά στον οικισμό Μοντελιμάρ, στην περιφέρεια Οβέρνιε-Ρον-Αλπ. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, τα περισσότερα από τα λαχανικά και τα φρούτα δωρίστηκαν στον φιλανθρωπικό σύλλογο Heart Restaurants, ο οποίος παρέχει επισιτιστική βοήθεια στους κατοίκους της χώρας. Τα υπόλοιπα εμπορεύματα πετάχτηκαν στη μέση του δρόμου ή κάηκαν.

Πολλοί Γάλλοι αγρότες παραπονιούνται ότι πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό από το εξωτερικό.

«Δεν θέλουμε πλέον να βλέπουμε ξένα προϊόντα που δεν παράγονται με τους ίδιους όρους με αυτούς που μας επιβάλλονται. Ολα αυτά τα προϊόντα μπορούν να παραχθούν στη Γαλλία, αλλά αυτό περιορίζεται από ένα μεγάλο αριθμό κανονισμών», είπε ένας από τους αγρότες στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι.

Μια άλλη ομάδα αγροτών ξεκίνησε με συνοδεία τρακτέρ σήμερα το πρωί να κινείται στην κύρια οδική αρτηρία RN12 κοντά στο Παρίσι, καθώς οι διαδηλωτές διατήρησαν την απειλή τους να συγκλίνουν μαζικά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι διαμαρτυρίες, που ξεκινούν για δεύτερη εβδομάδα κατόπιν του παραδείγματος από γειτονικές χώρες όπως η Γερμανία, πραγματοποιούνται καθώς εντείνεται η εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η αναταραχή αυτή είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον νέο πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ.

Οι διαδηλώσεις έχουν μπλοκάρει πολλά σημαντικά δίκτυα μεταφορών στη νότια Γαλλία αυτή την εβδομάδα και υπήρξαν ενδείξεις ότι εξαπλώνονται.

Οι αγρότες στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα σε γεωργικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λένε ότι δεν πληρώνονται αρκετά και πνίγονται από την υπερβολική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ορισμένες από τις ανησυχίες τους, όπως για τον ανταγωνισμό από φθηνότερες εισαγωγές και τους περιβαλλοντικούς κανόνες, τις συμμερίζονται οι παραγωγοί στην υπόλοιπη Ε.Ε., ενώ άλλες, όπως οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές των τροφίμων, αφορούν περισσότερο τη Γαλλία.

Πηγή: Reuters, BFM TV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT