Ο Τραμπ «απειλεί» όσους χρηματοδοτούν την προεκλογική εκστρατεία της Νίκι Χέιλι

Ο Τραμπ «απειλεί» όσους χρηματοδοτούν την προεκλογική εκστρατεία της Νίκι Χέιλι

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα, υπό μορφή προειδοποίησης, στους εκατομμυριούχους που στηρίζουν με τις δωρεές τους την υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα, υπό μορφή προειδοποίησης, σε όσους στηρίζουν με τις δωρεές τους την υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι.

«Από αυτήν τη στιγμή και στο εξής, όποιος κάνει μια “δωρεά” στην κοκορόμυαλη θα αποκλείεται οριστικά από το στρατόπεδο MAGA (σ.σ. “make America great again”). Δεν τους θέλουμε, και δεν θα τους δεχθούμε, γιατί βάζουμε πρώτα την Αμερική», έγραψε ο Τραμπ το βράδυ της Τετάρτης σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, αποδοκιμάζοντας τη Χέιλι ως «κοκορόμυαλη» και απειλώντας τους υποστηρικτές της με μετεκλογικό αποκλεισμό από το δικό του στρατόπεδο, εκείνο το οποίο πρόκειται «να κάνει την Αμερική σπουδαία ξανά» όπως διαμηνύει ο 77χρονος.

Αφού επικράτησε στις δύο πρώτες προκριματικές εκλογικές αναμετρήσεις της Αϊόβα και του Νιου Χαμσάιρ, ο Τραμπ προσπαθεί τώρα να τορπιλίσει την προεκλογική εκστρατεία της αντιπάλου του, ει δυνατόν πριν από την επόμενη αναμέτρηση που αναμένεται στη Νότια Καρολίνα στα τέλη Φεβρουαρίου. Η 52χρονη Νίκι Χέιλι είχε διατελέσει επί σειρά ετών κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, γεγονός το οποίο μπορεί να την ευνοήσει στις προκριματικές εκλογές του Φεβρουαρίου. 

Η Χέιλι πάντως από την πλευρά της παρουσιάζεται αποφασισμένη να συνεχίσει. Η ίδια υποστηρίζει μάλιστα ότι μόνο τα τελευταίες ώρες, έπειτα από τις εκλογές τις 23ης Ιανουαρίου στο Νιου Χαμσάιρ και έπειτα, συγκέντρωσε σε δωρεές περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πάντως οι Financial Times, οι απειλές του Τραμπ μπορεί όντως να επηρεάσουν τη στάση των πολυεκατομμυριούχων Αμερικανών που έχουν στηρίξει οικονομικά την υποψηφιότητα της Χέιλι.  

Με πληροφορίες από FT  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT