ΗΠΑ: Μεγάλοι χορηγοί της Χέιλι αποσύρουν τη στήριξή τους

ΗΠΑ: Μεγάλοι χορηγοί της Χέιλι αποσύρουν τη στήριξή τους

Οι διαδοχικές νίκες του Τραμπ στις δύο πρώτες προκριματικές εκλογικές αναμετρήσεις σε Αϊόβα και Νιου Χαμσάιρ, έχουν καταστήσει σχεδόν βέβαιη την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαδοχικές νίκες του Τραμπ στις προκριματικές εκλογικές αναμετρήσεις σε Αϊόβα και Νιου Χαμσάιρ αλλάζουν το κλίμα στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών, μετά και την απόσυρση του Ντε Σαντις.

Ενας μεγάλος χορηγός της Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να χρηματοδοτεί την εκστρατεία της, δηλώνοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ουσιαστικά κερδίσει την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανών, μετά τη νίκη του στο Νιου Χαμσάιρ.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξή του, ο μεγιστάνας των μετάλλων, Αντι Σάμπιν, η κούρσα των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων έχει πλέον ουσιαστικά τελειώσει, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καταγράφει καθαρό προβάδισμα.

«Η Χέιλι πρέπει να αποχωρήσει», δήλωσε ο Σάμπιν. «Ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας, η χρηματοδότησή της θα στερέψει. Γιατί να χρηματοδοτήσεις κάποιον που ξέρεις ότι δεν έχει καμία πιθανότητα;», συμπλήρωσε.

Ενας ακόμα μεγάλος δωρητής της Χέιλι, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας LinkedIn, Ριντ Χόφμαν, επίσης σκέφτεται να σταματήσει να χρηματοδοτεί την εκστρατεία της, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Ντμίτρι Μέλχορν, σύμβουλος του Χόφμαν, δήλωσε ότι η Χέιλι δεν έχει πλέον πιθανότητες να λάβει το χρίσμα. 

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, απευθύνθηκε σε όσους στηρίζουν με τις δωρεές τους την υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι, τονίζοντας πως «όποιος κάνει “δωρεά” στην κοκορόμυαλη θα αποκλείεται οριστικά από το στρατόπεδο MAGA (σ.σ. “make America great again”). Δεν τους θέλουμε, και δεν θα τους δεχθούμε, γιατί θέτουμε ως προτεραιότητα την Αμερική».

Από την πλευρά της, η Χέιλι απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ στον συνυποψήφιό της, αναρτώντας έναν σύνδεσμο για τη στήριξη της καμπάνιας της: «Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση… κάντε δωρεά εδώ. Πάμε».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT