Μπόρις Πιστόριους: Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Πούτιν

Μπόρις Πιστόριους: Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Πούτιν

«Είμαστε σοβαρά έτοιμοι να υπερασπιστούμε αυτή τη χώρα;», αναρωτήθηκε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας μιλώντας σε εκπαιδευόμενους στρατιώτες στη στρατιωτική ακαδημία του Αμβούργου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα για «σοβαρή εθνική συζήτηση» σχετικά με το μέλλον του γερμανικού στρατού έκανε ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Μπόρις Πιστόριους, εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή το στράτευμα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφαλείας στην Ευρώπη. 

Ο Μπόρις Πιστόριους έχει αναφέρει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της θητείας του ότι η Γερμανία πρέπει να γίνει ετοιμοπόλεμη καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «θα μπορούσε να επιτεθεί εντός οκτώ ετών». Σε νέες του δηλώσεις ανέφερε ότι η Γερμανία «πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Ρώσο πρόεδρο».

Μιλώντας σε εκπαιδευόμενους στρατιώτες στη γερμανική στρατιωτική ακαδημία στο Αμβούργο, ο υπουργός έθεσε ερωτήματα τόσο στο στράτευμα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία: «Είμαστε σοβαρά έτοιμοι να υπερασπιστούμε αυτή τη χώρα; Και ποιοι είναι αυτοί οι “εμείς”; Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει».

Στη συνέχεια, ο Πιστόριους δήλωσε ότι η ειρήνη και η ελευθερία που απολάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επί δεκαετίες «δεν αποτελεί πλέον βεβαιότητα» και ότι η Γερμανία «αμφισβητείται πιο έντονα και ενεργά από ποτέ».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε κατοίκους χωρίς γερμανική υπηκοότητα να ενταχθούν στον στρατό σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των στρατευμάτων από 181.000 σε 203.000 μέχρι το 2031.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT